Tämä sivu on tulostettu Merikarvia-seura ry:n internetsivuilta. perjantaina 5.6.2020 klo 9:56Etusivu > Ajankohtaista > Alakylän muistotaulu

Alakylän muistotaulu

Merikarvia-seuran ja Alakylän Aktiivien yhteishanke toteutuu
Tulevan muistotaulun paikka
Merikarvia-seuran ja Alakylän aktiivien yhteishankkeena osana Suomi-100 tapahtumaa valmistuu Alakylän kylähistorian infotaulu. Tauluun tulee hieno naivistinen kuva, jonka koko on 115x93 cm. Se tulee olemaan osa pysyvän näyttelyn kokonaisuutta. Lisäksi tauluun tulee erilaisia Alakylän historiasta kertovia informaatiojulisteita sekä muitakin merikarvialaisaiheisia vanhoja ja uudempiakin asioita, joita vaihdetaan aika ajoin. Tällä tavalla saamme Merikarvialle yhden uuden kohteen, jonne voi kävely-polkupyörä-tai muilla retkillään pysähtyä lukemaan erilaisia tarinoita, joita on paikkakunnalla aikojen saatossa tapahtunut.

Alakylän kylähistorian infotaulu sijoitetaan Kuninkaantien varteen, Kuggin tilan maalle ja se saa siinä arvoisensa paikan vuosisatoja vanhojen aittojen välissä, missä se toivon mukaan saa itse olla kertomassa tuleville sukupolville historian asioita ja tiedotteita seuraavat tulevat vuosisadat.

Kaikki rakennuslupa-asiat ovat haetut ja saadut. Taulu valmistuu tämän kevään aikana. Taulun vihkiäistilaisuus on 14.6.2017 kello 18.00. Vihkiäistilaisuuden johtaa seuran puheenjohtaja Lauri Hakosalo. Paikalle toivotaan ja odotetaan suurta joukkoa kautta koko Merikarvian kylien ihastelemaan hienoa infotaulua.
Alakylän Aktiivit tarjoavat kahvit vihkiäistilaisuudessa.
14.4.2017. Toimeksi saaneena Jari Stenroos

Kuvia taulun julkistamistilaisuudesta 14.6.2017

Sivuston toteutus: Hakosalo Software OyLisätietoa evästekäytännöstä