Ajankohtaista
Vuosi 2018 tapahtumia
Krookan pooki -maankohoamismuistomerkki etenee
Kotiseutuvisa kunnanvirastolla
Kotiseututyön ystävät, puheenjohtajan tervehdys 2018
Tarinallinen kuvateos suunnitteilla.
Puheenjohtaja Lauri Hakosalon palsta...
Sukujen silta -hanke...
Alakylän muistotaulu
Hanki kotiseutukirjallisuutta
Kyykkää Merikarvialla
Ajankohtaista > Kotiseututyön ystävät, puheenjohtajan tervehdys 2018

Kotiseututyön ystävät, puheenjohtajan tervehdys 2018

Kotiseututyön ystävät

On mukava tehdä innostuneen kotiseutuväen kanssa yhteistyötä. Näin toimien saamme paljon aikaan. Kotiseutuvuosi 2018 on saatu jo toimeliaaseen vauhtiin. Pidimme maaliskuun 26 päivänä kevätkokouksemme, jossa hyväksyimme vuoden 2017 tilit ja tilinpäätöksen sekä annoimme toimijoille vastuuvapauden vuoden 2017 osalta.

Yhden kotiseutuillan saimme jo maaliin. Aiheena oli Vuoden 1917 tapahtumat Merikarvialla. Paikalla oli kaikkiaan 60 henkilöä. Heti kevätkokouksen jälkeen pidimme toisen kotiseutuillan ja nyt aiheena oli ”Merikarvian urheiluelämä kautta aikojen”.

Tämän kirjeen mukana saatte jäsenmaksulomakkeen, jonka pyydämme viipymättä suorittamaan. Emme ole nostaneet jäsenmaksua 10 eurosta enempään. Saamme jäsenmaksuina kerrytettyä tulostamme 1.350 eurolla. Silläkin saamme tehtyä jo kosolti meille tärkeää kotiseututyötä.

Seuramme verkkosivuille olemme keränneet entisyystietoja. Pyrimme sivut pitämään ajan tasalla. Otamme vastaan entisyyttä koskevia kirjoituksianne luettavaksemme ja verkkosivuillekin laitettaviksi kaikkien luettaviksi jutuiksi. Valokuvia Anja Luusalo ottaa vastaan. Yrittäkää viestittää Anjalle kuvien henkilöt ja tapahtumat mahdollisimman tunnistettavasti.

Suuri hanke seurallemme kuluvana vuonna on maankohoamismuistomerkin pystyttäminen Krookkaan. Siihen saamme leader-rahaa 10.000 euroa, joka on puolet hankkeen kustannusarviosta. Seura satsaa siihen 5.000 euroa omaa rahaa ja vielä talkootyön arvona 5. 000 euroa. Muistomerkki luovutetaan kunnan omistukseen ja hallintaan kunnan 150 vuotta tapahtuman kunniaksi. Sata saaren rantaa hanke jatkuu tämän vuoden aikana. Teemme hyvää yhteistyötä Mekatv:n kanssa. Nyt jo löydämme heidän tuotoksensa Lauttijärven kylän elämää kuvauksella ja Krookan merenrannan kuvauksella. Yhteistyö jatkuu myös tänä vuonna. Perinteinen Merikarvia-viikko työllistää seuramme aktiiveja. Toivottavasti saamme kaikki jäsenemme mukaan sanotun viikon eri tapahtumiin runsaslukuisasti.

Alamme tämän vuoden aikana suunnitella valokuvakirjan laatimista, jossa kuvataan ja kerrotaan merikarvialaisia taloja ja henkilöitä, vaikkapa otsikolla ”rakennus ennen ja tänään”. Työryhmä valmistelee teosta ja ehkäpä saamme jouluksi 2019 valmiin teoksen?

Joululehden 2018 työ on jo alkanut. Odotamme teidän kirjoituksianne ja kuvianne lehden sisällöksi.

Pyrimme saamaan jotain kerrottavaa Krookasta, Pyttymuseostamme, mutta varmuudella teemme tänä kesänä 4.7.2018 retken Kuvaskankaalle torilta autolla kulkien ja matkaan lähdemme klo 10. Kahvi- ja automaksuna perimme ennen autoon astumista 10 euroa per henkilö. Seppo Haukoranta ja Eila Kivilahti johtavat retkeämme. Kuulemme jatkossa enemmän näistä seuran tapahtumista.

Tervehtien Virpolasta
Lauri Hakosalo, seuran puheenjohtaja
Päivitetty 28.5.2019 - Tulostettava versio -
 
 
Sivuston toteutus: Hakosalo Software OyLisätietoa evästekäytännöstä