Kotiseutujuhla ja Uusmarttojen kala-ateria 7.7. koulukeskuksessa
Tarinallinen kuvateos suunnitteilla.
Puheenjohtaja Lauri Hakosalon palsta
» Jäsenkirje 1/2019
» Hyvät kotiseututyön ystävät!
» Puheenjohtajan terveiset 14.3.2016
» Tervehdyssanat kotiseutujuhlassa 28.8.2016
Sukujen silta -hanke...
Alakylän muistotaulu
Hanki kotiseutukirjallisuutta
Kyykkää Merikarvialla

Jäsenkirje 1/2019

Hyvä kotiseututyön ystävä!

Tämä kirje on minun viimeinen Merikarvia-seuran puheenjohtajana. Marraskuun syyskokous valitsee seuralle uuden puheenjohtajan, sillä viisi vuotta seuran puheenjohtajana tulee tuolloin kohdaltani täyteen. Korkea ikäni, 78 vuotta antaa hyvän syyn jättää tämän sinänsä antoisan tehtävän uudelle henkilölle, jolloin voin keskittyä omiin kotiseutututkimuksiini sekä hoitamaan terveyttäni.
Merikarvia-seuran hallituksen jäsenten kanssa on ollut kaikkina näinä vuosina hyvä ilmapiiri hoitaa tätä työtä suurella kotiseuturakkaudella. Olemme saanet yhdessä paljon aikaan, mutta paljon haasteita jää jäljelle uuden puheenjohtajan hallitukselle. Tässäkin yhteydessä tahdon kiittää kaikkia mukana olleita hienosta yhteistyöstä, kun nyt siirryn seuran rivijäseneksi. Yhdistystoiminta osaltani siirtyy taka-alalle siirtyessäni kokopäiväiseksi oloneuvokseksi. Lupaan auttaa uutta puheenjohtajaa kykyni ja voimieni sen salliessa.
Merikarvia-seura hoitaa heinäkuun ensimmäisellä viikolla Merikarvia-viikon perinteiset tapahtumat kuitenkin niin, ettei enää järjestetä maanantain kalaa ja kulttuuria -iltaa vaan 7.7. pidettävä kotiseutujuhla alkaa klo 14 perinteisellä maksullisella kala-aterialla, jonka jälkeen pidetään ohjelmallinen kotiseutujuhla. Juhlassa huomioidaan uusi huvitusherra ja palkitaan Vuoden kotiseututyö. Juhlapuhujaksi tulee Vantaalla asuva syntyperäinen merikarvialainen psykologi Inkeri Parkkari o.s. Salo. Tämänvuotinen kesäretki tehdään Ouraluotoon 3.7.2019. Seuran ohjelmaan kuuluvat kotiseutupeliimme Tiedäks Sä perustuvien kysymysten tietovisat, joissa mm. martat ja metsästysseurat kisaavat pääsystä joulukuun loppuvisaan Kotiseutuillan aiheena syksyllä on Sotakirjeet korsusta kotiin. Illan aikana kuvataan sodan ajan erilaisia tuntoja aitojen kirjeiden kertomana. Merikarvia Joulu 2019 ilmestyy entiseen tapaan. Seuran leaderhanke maankohoamismuistomerkki Ouran Pooki on valmistunut, mutta se aiheuttaa vielä pientä puuhaa.
Kuvallinen tarinateos merikarvialaisista historiallisesti mielenkiintoisista rakennuksista ja niissä asuneista henkilöistä on alkanut aineiston koonnilla, mutta se valmistunee vuoden 2020 aikana talkootyönä. Samoin Vanhan ajan iltamat odottaa vielä toistamiseen toteuttamistaan. Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Merikarvian yhteiskoulu täyttää 100 vuotta 2020, jota seuramme tuo sopivalla tavalla myös esille.
Toivotan kaikille jäsenillemme terveyttä ja erilaisiin kotiseututapahtumiin vilkasta osallistumista.
Virpolasta Pääsiäispyhinä tervehtien

Lauri Hakosalo
Kirjeen ohessa saatte jäsenmaksulipukkeen, jonka pyydämme, kuten tapana on kohtuullisessa ajassa maksamaan.

Päivitetty 8.5.2019 - Tulostettava versio -