Hallituksen kokous 20.10.2018
Alakylän muistotaulu
Hanki kotiseutukirjallisuutta
Kyykkää Merikarvialla
Ajankohtaista > Puheenjohtaja Lauri Hakosalon palsta > Puheenjohtajan terveiset 14.3.2016

Puheenjohtajan terveiset 14.3.2016

Parahin Merikarvia-seuran jäsen!
Kevätkokous pidettiin Kunnanvirastossa Matildan päivänä 14.3.2016 alkaen kello 16.00. Käsiteltiin kevätkokoukselle kuuluvat asiat. Tärkeimpänä olivat vuoden 2015 toimintakertomus ja vuoden 2015 tilit, tilinpäätöksen vahvistaminen ja tilintarkastajien kertomus. Jäsenkunnalta ei ollut tullut aloitteita käsiteltäväksi. Kotiseutuneuvos Jorma Rinne esitti kokouksessa vanhoja museokuvia.

Aluksi muistutan, että jokainen jäsen on oikeutettu tulemaan seuran hallituksen kokouksiin seuraamaan asioiden käsittelyä. Kokoukset pidetään yleensä kuukausittain maanantaisin alkaen kello 16.00 Kunnanvirastossa. Tule tuomaan oma panoksesi Merikarvian entisyyden tutkimukseen, erityisesti kuvat ja sinulla olevat kirjalliset aineistot kiinnostavat meitä.
Seuramme on saanut uudet nettisivut, jotka löydät www. merikarvia-seura.fi Käythän katsomassa, mitä sieltä jo löytyy!

Olemme alkaneet tutkia entisyyttämme ns. projektitutkimuksilla, joista pyydämme tietoa sinultakin, sillä yhdessä saamme enemmän hyvää aineistoa koottua kuntamme entisyydestä ja ihmisistä ja erilaisista merikarvialaisista ilmiöistä. Ole siis sinäkin aktiivinen jäsenemme. Seurassamme on tällä hetkellä jäseniä yhteensä 168 henkilöä. Jäsenmaksumme on vuonna 2016 jäseneltä 10€ ja saman perheen toinen jäsen maksaa vain 5€. Hoidathan jäsenmaksusi ensi tilassa.

Olemme alkaneet viettää ns. kulttuuri-iltoja muutaman kerran vuodessa. Vuoden 2015 aikana pidimme kaksi Karjalailtaa ja yhden Ruotsalaisuusillan kunnanvirastossa iltaistunnolla kello 18-20 välisenä aikana. Illat herättivät sopivasti kiinnostusta, joten vuoden 2016 aikana tätä jatketaan. Ensimmäisen kulttuuri-illan aiheena tänä vuonna oli Siirtolaisuusilta. Aihe vei meidät muistelemaan 1800-1900 lukujen vaihteessa siirtolaisiksi Amerikkaan lähteneiden merikarvialaisten kohtaloita. Lisäksi Merikarvialta lähti 1950-1960 luvuilla paljon Ruotsiin pysyvästi työhön, heitäkin muistelemme. Tuo näitä tietoja, kuvia ja lehtileikkeitä katseltaviksi. Syksyllä 23.9.2016 pidämme merimiesillan.
Jatkamme seuran nettisivuilla mainittujen aiheiden selvittämistä ja otamme uusia tutkittavaksemme. Tutustu seuran valokuva-aineistoon, tunnista kuvat. Jatkamme Merikarvia - Viikon ohjelman toteuttamista perinteisin tavoin, mutta uusiakin kehittelemme, odotamme sinun ehdotuksia tutkimusaiheista. Huvitusherrankin valitsemme, odotamme sinun ehdotustasi uudeksi huvitusherraksi. Merikarvia-viikosta verkkosivuilla tulee olemaan tietoja.

Merikarvia-seura kiittää osallistuvasta kiinnostuksestasi ja toivottaa sinulle hienoa kulttuurikesää.
Lauri Hakosalo, puheenjohtaja, p. 040595 3144
Olkaamme yhteydessä kaikessa, mikä koskee entisyyttämme, etsitään yhdessä juuremme!

Päivitetty 12.1.2018 - Tulostettava versio -