Merikarvia-seura ry:n syyskokous 19.11.2018
Kotiseututyön ystävät
Tarinallinen kuvateos suunnitteilla.
Puheenjohtaja Lauri Hakosalon palsta
» Hyvät kotiseututyön ystävät!
» Puheenjohtajan terveiset 14.3.2016
» Tervehdyssanat kotiseutujuhlassa 28.8.2016
Sukujen silta -hanke...
Alakylän muistotaulu
Hanki kotiseutukirjallisuutta
Kyykkää Merikarvialla
Ajankohtaista > Puheenjohtaja Lauri Hakosalon palsta > Puheenjohtajan terveiset 16.1.2017

Puheenjohtajan terveiset 16.1.2017

Julkaistu 16.1.2016, päivitetty 12.1.2018
Hyvä seuratyön tukijamme!

Tervetuloa mukaan uudelle kotiseututyön vuodelle 2017!
Tämä on sekä seurallemme että koko Suomelle muistorikas vuosi, juhlimmehan nyt sata vuotta täyttävää Isänmaatamme.
Haluamme olla Merikarvian entisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden kuvaajana. Käy katsomassa verkkosivuillamme, mitä kaikkea olemme jo saaneet aikaan tässä tärkeässä työssämme. Pyydän sinun apuasi näiden sivujen täydentämiseen, koska sinulla varmasti on kuva tai kertomus kuvastamassa entisyyttämme. Kaikki hallituksen jäsenemme ottavat mieluusti sinulta aineistoasi vastaan. Näin tieto tallentuu, sillä monet haluavat lukea tarinasi verkkosivuiltamme.
Saimme viime vuoden lopulla valmiiksi yhden kolmesta Leader – hankkeistamme, kun Merikalastajien sanakirja valmistui. Tahdon tässäkin yhteydessä kiittää Selkämeren kansallispuiston Ystävät ry:tä ja erityisesti Lasse Lovenia hyvästä yhteistyöstä. Merikarvia-seuran jäsenet Juhani Mellanoura ja Juhani Aalto tekivät hienoa työtä hankkeen hyväksi, siitä heille kiitokset. Toivon, että saamme kaksi muuta leader-hankettamme myös maaliin 2017 aikana. Hankkeet etenevät hyvin. Osallistukaa Sukujen Sillan tapahtumiin vuoden 2017 aikana. Tapaamme jo la. 11.3.2017 Amerikkaan, Amerikkaan, tilaisuudessa ja siirtolaisnäyttelyssä kirjastossa ke. 15.3.2017 alkaen.
Ehkäpä löydämme jonkun uuden tutkimuskohteen tänä vuonna.
Jatkamme entisten hankkeiden parissa: hoidamme Merikarvia-viikon kolme tapahtumaa, joiden valmistelut ovat jo alkaneet. Toivomme teidän osallistuvan näihin tilaisuuksiin suurin joukoin. Palautamme perinteisen kotiseutujuhlamme la. 8.7.2017 kello 14 alkavaan tilaisuuteen. Kalaa ja kulttuuria tilaisuudessa ma 3.7.2017 otamme uutena tapahtumana Vuoden kotiseututyön palkitsemisen. Huvitusherra julkistetaan kotiseutujuhlassamme. Kotiseuturetken teemme ke.5.7.2017 tutustumalla hautausmaihimme opastetulla kävelyretkellä. Suomen 100-vuotisjuhlaa kunnioitamme la. 11.11.2017 Mieslaulajaintalossa pidettävässä ” Iltamissa 1917” malliin. Vielä teemme opastetun kävelyretken Krookassa su.6.8. 2017, jolloin saamme tietoa Krookan taloista ja henkilöistä.
Jatkamme myös Kotiseutuiltojamme muutaman kerran toimintavuoden aikana eri aihealueita kartoittamalla. Alkuvuoden aikana esittelemme juuri valmistuneen Merikalastajien sanakirjan sisältöä. Nämä pidämme aina keskiviikkoiltaisin kunnanviraston valtuustosalissa kello 18-20 erikseen ilmoitettavina päivinä. Erityisen paljon odotan Sukujen Sillan monilta tapahtumilta vuoden aikana. Samoin Krookan Maankohoamismerkistä odotan Krookkaan uuden matkailijoitakin kiinnostavan 6 metrin korkean Pookin valmistumista.
Pyrimme tiedottamaan toiminnastamme mainion paikallislehtemme kautta sekä verkkosivuillamme.
Merikarvialla 16.1.2017, Lauri Hakosalo, pj

Päivitetty 12.1.2018 - Tulostettava versio -