Merikarvia-seura ry:n syyskokous 19.11.2018
Alakylän muistotaulu
Hanki kotiseutukirjallisuutta
Kyykkää Merikarvialla
Ajankohtaista > Puheenjohtaja Lauri Hakosalon palsta > Tervehdyssanat kotiseutujuhlassa 28.8.2016
« Edellinen | Seuraava »

Tervehdyssanat kotiseutujuhlassa 28.8.2016

Arvokkaat kotiseututyön ystävät,

Rikoimme vanhan perinteen siirtämällä kotiseutujuhlan syksyyn eli tähän sunnuntaihin. Perussyynä oli Merikarviaviikon tapahtumien runsaslukuisuus. On ilo nähdä teidät näin runsaslukuisina juhlassamme.
Kotiseututyö on tänään entistä tärkeämpää, kun kuntarajat muuttuvat herkästi enenevässä määrin. Siksi on aiheellista ryhtyä selvittämään ja tallentamaan omia juuriamme. Kutsun Teidät aivan jokaisen mukaan Merikarvia-seuran toimintaan mukaan keräämään entisyydestämme tietoja ja valokuvia talteen. Tänään jo 1960- ja 1970-lukujen historia esineineen on saatettava kirjoihin ja kansiin. Ihmisen muisti sittenkin on varsin lyhyt. Merikarvia-seura auttaa tässä työssä mielellään. Seurassamme on aloitettu parina viime vuonna ns. projektitutkimukset. Yritämme selvittää parhaillaan Sukujen Silta -hankkeella Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa ja Ruotsissa asuvia sukulaisia, koska uskomme ja oikeastaan jo tiedämme, että nykypolven henkilöt ovat kiinnostuneita saamaan selville Merikarvialta sinne muuttaneiden merikarvialaisten sukujuuria. Tämä Leader-hanke alkaa 1.10.2016.

Vuoden 2016 aikana valmistuu Merikalastajien sanakirja, jota jo odotetaan suurella mielenkiinnolla. FM Juhani Mellanouralla on siinä tärkeä rooli.
Merikarvia-seura on jo aloittanut Suomi100 vuotta -tilaisuuksien suunnittelun. 11.11.2016 pidämme Mieslaulajaintalossa, yhdessä Merikarvian Nuorisoseuran kanssa, ohjelmallisen iltaman vieton. Tulkaa silloinkin mukaan oikeisiin vanhan ajan iltamiin.
Krookkaan valmistuu kevään 2017 aikana ns. Maankohoamismuistomerkki, jolla tuota ilmiötä tuodaan näyttävästi esille alkaen vuodesta 1303, jolloin Merikarvia sai ensimmäisen asukkaansa.
Kuten olette voineet huomata, seurassamme on alkanut kotiseutu-iltojen vietto. Aiheina on jo ollut Merikarvian karjalaiset, Merikarvian ruotsalaisasutus ja 14.9.2016 pidämme valtuustosalissa Merimiesillan. Merimiehen ammatti on juuri merikarvialaisille kovin tuttu.
Käykää tutustumassa Merikarvia-Seuran nettisivuilla ja tulkaa mukaan osallistuvaan keskusteluun omien aiheidenne kanssa.
Kiitos jo etukäteen osallistuvasta kiinnostuksestanne. Annamme seurassa sille suuren arvon.
Nauttikaa kotiseutujuhlamme antimesta. Kiitän juhlan esiintyviä taiteilijoita.

Lauri Hakosalo
Merikarvia seuran pj.