Ajankohtaista
Merikarvia-seura ry:n syyskokous 19.11.2018
Hallituksen kokous 8.10.2018
Merikarvia-viikon 2018 ohjelma
Vuosi 2018 tapahtumia
Krookan pooki -maankohoamismuistomerkki etenee
Kotiseutuvisa kunnanvirastolla
Kotiseututyön ystävät
Tarinallinen kuvateos suunnitteilla.
Puheenjohtaja Lauri Hakosalon palsta...
Sukujen silta -hanke...
Alakylän muistotaulu
Hanki kotiseutukirjallisuutta
Kyykkää Merikarvialla
Ajankohtaista > Sata Saarenrantaa Merikarvialla esittely 24.5.2018

Sata Saarenrantaa Merikarvialla esittely 24.5.2018

Julkaistu 20.5.2018
KUTSU
Sata Saarenrantaa Merikarvialla - EU/LEADER-hankkeen tulosten esittely Merikarvialla Krookan sataman Rantahuoneella 24.5.2018 klo 16.

Euroopan kansallispuistojen päivänä torstaina 24.5.2018 julkaistaan Merikarvialla retkeileville veneilijöille ja merimelojille tarkoitettu Merivaeltajan retkikartta ja sitä täydentävä opaskirja.

Esitettävät tiedot sisältävät toistakymmentä veneiden laskupaikkaa ja venerantaa, saman verran merellisiä tukikohtia ja rantautumiskohteita sekä satakunta kiinnostavaa tarinapaikkaa kuvineen ja kertomuksineen. Aineisto on koottu Selkämeren kansallispuiston ystävien ja Merikarvia-seuran yhteisessä kehittämishankkeessa pääasiassa talkootyöllä haastattelemalla paikallisia kalastajia ja rantojen asukkaita sekä keräämällä laaja lähdeaineisto eri arkistoista. Hankkeen kuluja on osittain rahoittanut Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston LEADER-ohjelma.

Sähköisessä verkkopalvelussa esitettävä Merivaelluskartta on tässä laajuudessa ainutlaatuinen pioneerityö koko Suomessa. Se tallentaa merellistä kulttuuriperintöä ja vahvistaa elämyksiä ainutlaatuisella luontoretkellä Selkämeren kansallispuistoon ja sen lähivesille, sanoo hankkeen vetäjänä toimiva Selkämeren ystävien Lasse Lovén. Työn paikallisena kalastajakulttuurin asiantuntijana on toiminut merikarvialainen maisteri Juhani Mellanoura.

Ohjelma:

Projektipäällikkö Lasse Lovén esittelee Merivaeltajan sähköisen retkikartan, joka on kaikkien kiinnostuneiden käytettävissä ilmaisena palveluna internetissä.

Maisteri Juhani Mellanoura esittelee Merivaeltajan retkioppaan, jossa on selostukset ja kuvat retkikartalla näkyvistä venerannoista, tukikohdista ja rantautumispaikoista sekä kohteiden tarinoista.

Merikarvia-seuran puheenjohtaja Lauri Hakosalo arvioi hankkeen tulosten käyttökelpoisuutta Merikarvian kulttuuriperinnön ja matkailun kannalta.

Sata Saarenrantaa Merikarvialla – hanke on toteutettu Euroopan kulttuuriperinnön vuonna 2018 satavuotisen Suomen merikalastajien kulttuuriperinnön kunniaksi.

Lisätietoja:
Selkämeren kansallispuiston ystävät ry, Lasse Lovén, puh. 040 170 3886
Merikarvia-seura, Juhani Mellanoura, puh. 0400 815797
Linkki karttaan: https://drive.google.com/open?id=1A_PCFfJ0R-GJimIPEFBwrVoFs0s&usp=sharing

Päivitetty 20.5.2018 - Tulostettava versio -
 
 
Sivuston toteutus: Hakosalo Software OyLisätietoa evästekäytännöstä