Tämä sivu on tulostettu Merikarvia-seura ry:n internetsivuilta. perjantaina 5.6.2020 klo 10:42

Etusivu > Ajankohtaista > Uusi puheenjohtaja Juhani Kotiranta aloitti seuran johdossa

Uusi puheenjohtaja Juhani Kotiranta aloitti seuran johdossa

Viestikapula siirtyi uudelle puheenjohtajalle, hieno kotiseutumatka jatkuu..

Merikarvia-seuran vuoden 2020 ensimmäinen hallituksen kokous 21.1.2020 sisälsi uuden puheenjohtajan Juhani Kotirannan esittelypuheenvuoron sekä hallinnon valintoja.
Hallituksen rivijäseneksi siirtynyt entinen puheenjohtaja Lauri Hakosalo luovutti upouuden viestikapulan jatkajalleen Juhani Kotirannalle heti kokouksen alussa.
Kuvassa ovat seuraavat henkilöt alhaalta oikealta mainiten Altti Mäntylä, Teija Jylhänkoski, Jorma Rinne, Juhani Kotiranta, Asko Virta, Helena Tähkänen, Anna-Leena Viertomaa, Antti Väre, Pertti Kangas Jouko Venho, Lauri Hakosalo, Juhani Aalto, Juhani Mellanoura ja Erkki Vanhatalo
Seuran varapuheenjohtajaksi valittiin Asko Virta. Seuran sihteerinä jatkaa Anna-Leena Viertomaa ja rahastonhoitajana Seija Väre. Seuran arkisto on sijoitettu virastotalon suojiin ja siitä huolehtimaan valittiin Erkki Vanhatalo. Seuran kokousten ja juhlatilaisuuksien kaffeettajaksi valittiin tätä tointa jo kauan hoitanut Helena Tähkänen.

Seuran alkukokouksessa käsiteltiin koko kuluvan vuoden toimintasuunnitelma, jota jo osin täydennettiin uusilla ideoilla. Kaikki aiemmin hyviksi havaitut tilaisuudet jatkuvat tänäkin vuonna. Heinäkuun alussa Merikarvia-viikolla pidetään perinteinen ohjelmallinen kotiseutujuhla, jonka kohokohtia ovat juhlapuhe ja huvitusherran valinta sekä vuoden kotiseutupalkinnon jako. Samoin heinäkuulla järjestetään kirjastossa taidenäyttely. Työn alle jäi vielä perinteikkään kotiseuturetken kohde.

Kotiseutuvuoden aikana järjestetään kahdesta kolmeen kotiseutuiltaa, joissa valotetaan jotain Merikarviaan liittyvää aihekokonaisuutta. Hallitus vastaanottaa hyviä ehdotuksia sopivista ja kiinnostavista aiheista.

Tiedäks Sä -peliä ja siihen liittyviä tietovisoja pidetään jatkossakin. Sen puitteissa aloitetaan kehittää helposti tavoitettavia uusia pelaajia käyttäen apuna mobiililaitteiden hyväksikäyttöä. Siitä informoidaan vuoden aikana suurta yleisöä. Tällä pyritään saamaan etenkin nuorisoamme oppimaan tutustamaan kotiseutuumme entistä helpommin ja paremmin. Sopivassa yhteydessä valtuustosalissa pidetään esittelypeli-ilta. Tätä asiaa valmistelee työryhmä, jossa ovat Petri Hakosalo, Jari Stenroos ja Asko Virta. Uudistus vaatii sponsoreiden saamista mukaan tukemaan hanketta. Sekin työ käynnistyy välittömästi.

Merikarvian Joulu 2020 valmistetaan yhdessä LC Merikarvian kanssa talkootyönä. Hallitus nimesi joululehden vastuuhenkilöksi Seija Vären. Lehden tuotto on molemmille tekijäseuroille merkittävä tulolähde, joka auttaa yleishyödyllisessä työssä toimimisessa.

Merikarvia-seurassa on tällä hetkellä 167 maksavaa jäsentä. Huvitusherrat ovat vapaajäseniä. Seura pyrkii saamaan lisää jäseniä kuluvana kautena erilaisina kampanjoina. Erityisesti nuoret toivotetaan tervetulleiksi seuran toimintaan. Seuran 10 euron jäsenmaksua ei ole tarkoitus nostaa kuluvan vuoden aikana.

Kotiseutukirjan ensimmäisen osan työ on hyvässä alussa, jota työtä johtaa Juhani Mellanoura.

Seuran verkkosivuja pyritään edelleen kehittämään entistä valovoimaisemmaksi tiedotuskanavaksi.