Tämä sivu on tulostettu Merikarvia-seura ry:n internetsivuilta. torstaina 26.11.2020 klo 10:56Etusivu > Perinnetarinoita ja runoja > Jukka Uusitalon tarinat > Ihmelääke

Ihmelääke

Setäni Frans Uusitalo, eli Fratu oli kova keksimään erilaisia juttuja. Sodan loputtua hän meni eräänä päivänä tapaamaan Sampan Santeria ja Amaliaa. Santeri ja Amalia asuivat joen rannalla, Piilukosken (oikea nimi on Piinukoski) alajuoksun kohdalla. Fratu kertoi Santerille ennen sisälle menoa, että taas tulee juttu, jolla petkutetaan Amaliaa. Santeri tiesi täten olla juonessa mukana. Sisälle päästyään he juttelivat niitä näitä. Sitten Fratu kysyi Santerilta muina miehinä, että onko Santeri jo kuullut siitä ihmelääkkeestä. Santeri sanoi kuulleensa ja kehui vielä, että kyllä on ihmeellinen lääke, vaikka ei tiennyt jutusta vielä mitään. Nyt kiinnostui myös Amalia jutusta ja pyysi lisäselvitystä. Fratu kertoi, että Amerikassa on keksitty ihmelääke, jonka ansiosta myös vanhat naiset voivat saada lapsia. Jopa 70-kymppiset, terveet naiset voivat synnyttä lapsia. Tätä sitten kaikki kolme aikansa ihmettelivät. Fratu jatkoi juttuaan todeten, että Suomikin on päättänyt tilata tätä ihmelääkettä ja aikoo laatia lain, jonka nojalla jokaisen alle seitsemänkymppinen nainen joutuu synnyttämään ainakin kaksi lasta. Olihan Suomi menettänyt paljon miehiä kaatuneina sodissa ja tämä vaje pitää saada korjattua. Hetken Amalia sulatteli tätä tietoa, löi sitten tiskirätin pöytään ja käveli ovesta pihalle. Mennessään tiuskasi, että hän ei ainakaan rupea vanhoilla päivillä tekemään kakaroita. Fratu ja Santeri jäivät tupaan nauramaan vedet silmissä. Olivat taas onnistuneet juksaamaan vanhaa, hyväuskoista naista.
Tämä vaje täyttyi seuraavien vuosien aikana, kun syntyvyys nousi ennätyslukemiin ja syntyivät nk. suuret ikäluokat. Tähän ei tarvittu ihmelääkettä eikä vanhoja naisia, vaan asian hoitivat alle viisikymppiset ihmiset. Tarvittiin vain avio- tai avopari, johon kuului sekä mies että nainen ja hyviksi koetut temput.


Terveisiä Hämeenlinnasta

Jukka Uusitalo
Kirjoittaja ei petkuta eikä ärsytä vanhoja naisia. Ei ainakaan tietoisesti.
Sivuston toteutus: Hakosalo Innovations OyLisätietoa evästekäytännöstä