Toi­min­ta­ker­to­muk­set
« Edellinen | Seuraava »

Toimintakertomus 2014

YLEISTÄ
1. Pyttymuseoon on saatu vähän uusia esineitä ja alan tietoutta. Tiedot ”Pytty poikineen” esitteeseen ovat konseptiasteella ja ne saatetaan PDF-muodossa vanhan jatkoksi, kunhan saadaan lisää aineistoa. Vanhojen, aiheeseen kuulumattomien esineiden talteenotto on edistynyt museon toisessa kerroksessa. Sinne otetaan vanhoja esineitä, jotka omistajat ovat
hylkäämässä. Kävijämäärä museossa on ollut noin sata henkilöä. Merikarvia-viikolla museo on oli avoinna kahtena päivänä. Jorma Rinne esitteli museota ja siellä olevia esineitä ja asioita. Tiilimakasiiniin on hankittu Pyttymakasiini-kyltti.

2. Puumerkki-kansioon on kertynyt noin 450 merikarvialaista puumerkkiä. Kansio on konseptiasteella ja sen viimeistelystä päätetään tarpeen mukaan. Päkkengin runoja ei ole löytynyt lisää. Kävi ilmi, että runot oli ”löydetty” jo aikaisemmin, mutta nyt ne oli ”käännetty” fraktuuratekstistä helpommin luettavaan muotoon. Tuula Ruoppa-Salo ja Jorma Rinne selvensivät tekstit. Lopullinen julkaisumuoto päätetään tarpeen mukaan.

Talviteitä on selvitetty työryhmässä Jorma Peltoniemi ja Jorma Rinne ja se työ jatkuu. Museoiden toiminnan koordinointi jatkuu. Kokoelmista on valmistettu noin 150 valokuvan kooste. Yhteiskäyttösuunnitelmasta neuvotellaan myöhemmin.

Valokuvien tallennustyö jatkuu eri kylissä. Anja Luusalo suunnittelee niiden esitystilaisuutta sekä henkilöiden tunnistusta. Esityskoneen hankkimista valmistellaan.

3. Monia muitakin projekteja on käynnissä, mutta niistä raportoidaan vuonna 2015.

HALLITUS

Hallitus 2014 (henkilökohtainen varajäsen suluissa): Rinne Jorma, puheenjohtaja, Hakosalo Lauri (Mellanoura Juhani), Heikkilä Vesa (Heino Anne), Manninen Liisa (Halme Mirja), Mäntylä Altti (Tarkkio Kaarina), Luusalo Anja (Tähkänen Helena), Peltoniemi Jorma (Saari Ilmo), Ranta Anja (Santamäki Laila), Ruoppa-Salo Tuula (Aalto Juhani), Silto Osmo (Venho Jouko), Väre Seija, (Väre Antti).

Varapuheenjohtajana toimi Lauri Hakosalo, rahastonhoitajana Seija Väre, ATK-vastaavana Anja Luusalo ja jäsenvastaavana Tuula Ruoppa-Salo. Yhdistyksen toiminnantarkastajana toimi Pauli Pihlajamäki, varalla Tuula Päiviölä. Sihteerinä hallituksen kokouksissa toimivat Lauri Hakosalo
ja Helena Tähkänen. Sihteeriä ei ollut nimetty. Hallitus kokoontui yhteensä kuusi kertaa.

Kevätkokous pidettiin kunnanvirastolla 14.3.2014. Syyskokous pidettiin Vanha-Heikkilän majatalossa 20.11.2014. Seura tarjosi osallistujille joulupuuron ja torttukahvit. Paikalla oli 22 henkeä.

TIEDOTTEET

Vuoden aikana postitettiin yksi jäsentiedote kevätkokouskutsun mukana.

Järjestettiin Merikarvia-viikolla Kalaa ja kulttuuria tapahtuma, kyläkierros Tuorilaan ja kotiseutujuhla.

Kalaa ja kulttuuria: Tilaisuudessa puhui tohtori Maarit Grahn sahateollisuudesta. Hänelle annettiin kiitokseksi ja muistoksi Olavi Juutilaisen kehystetty taidejäljennös kolmesta silakkaveneestä matkalla merelle silakanpyyntiin. Näyttelyssä oli esillä Jouko Peltoniemen tauluja ja Sinikka Sinervän pienosmalleja teemalla ”Pieni on kaunista”. Esillä oli myös Kerttu Raunelan tekemä pienoismalli Matilda Roslin-Kalliolan kirjailijakodista. Uusmartat tarjosivat kala-aterian ja musiikista huolehtivat Mansikan pojat Eero Lähteenmäen kera.
Kyläkierroksella Lankoskelle ja Tuorilaan esittelijöinä toimivat Aarno Tarkkio ja Altti Mäntylä. Mukana oli 56 henkeä.

Kotiseutujuhlan juhlapuhujana toimi Kari Hakala. Tilaisuudessa esiintyivät mm. Lasten laulupaja, Nuorisopuhaltajat, Meslaulajat, Pekka Salmi ja Simo Ruoho. Huvitusherraksi valittiin Jorma Peltoniemi. Uusmartat järjestivät kahvituksen.

Pöytästandaareja jaettiin vuoden aikana 80-vuotta täyttäneelle entiselle varapuheenjohtaja Jorma Peltoniemelle ja hallituksesta pois jäävälle jäsenvastaava Tuula Ruoppa-Salolle (oliko muita?)

Pyttymakasiini pidettiin Merikarvia-viikolla auki pe-la klo 10-12.

JÄSENMÄÄRÄ

Jäsenmäärä 31.12.2014 on 173 henkeä. Kunniajäseniä on 16, he ovat vuosina
1995-2016 valitut huvitusherrat.

Annettiin kevätjuhlassa ja, molemmille 50€ stipendit kotiseutuhenkisille nuorille. Stipendin saivat Aleksi Mansikka ja Johannes Pitkäranta. Kalaa ja kulttuuria -illan 50€ stipendit annettiin Aleksi ja Tuukka Mansikalle sekä Eero Lähteenmäelle.

Kotiseutujuhlassa jaettiin stipendejä:
Lasten laulupaja 100€, musiikinopettaja Maria Lindgren 100€, Timo Jauhiainen 50€, Pertti Kaappa 50 €. Lisäksi Nuorisopuhaltajille annettiin 150€. Stipendit yhteensä 710€ (sis. lahjakorttimaksun 10€).

AVUSTUKSET

Reserviupseerien Väinö Myllyrinteen näköispatsashanketta Korsutuvalle
avustettiin 400€.

JOULULEHTI

Merikarvian Joulu -lehti ilmestyi 22. kerran. Lehti tehdään yhdessä Lions Club Merikarvian kanssa. Sen päätoimittajana toimi Lea Blomberg ja myyntipäällikkönä Lauri Hakosalo.

TALOUS

Tilikauden tulos on 1316,63€ ylijäämäinen. Rahaa seuran tilillä on tilikauden päättyessä 31.12.2014 yhteensä 15 427,49€. Joululehden myynti 3000€ oli ennätys.
Päivitetty 16.11.2015 - Tulostettava versio -