Toi­min­ta­ker­to­muk­set
» Toimintakertomus 2014
Yhdistys > Toimintakertomukset > Toimintakertomus 2015

Toimintakertomus 2015

Toim.kert 2015.pdf (PDF-dokumentti, 45 kt)
Merikarvia-seura ry
TOIMINTAKERTOMUS 2015
YLEISTÄ
Merikarvia-seura toimi aktiivisesti kotiseututyön laajalla saralla toteuttaen monia projekteja historiatietojen tallentamiseksi. Kehiteltiin seuralle uusia nettisivuja. Pidettiin yhteyttä Kotiseutuliittoon. Jorma Peltoniemi sai liiton standaarin ja Kerttu Pollari liiton kultaisen ansiomerkin. Päätettiin hankkia liiton hopeoitu pinssi hallituksen jäsenille. Seuralle kalustettiin oma huone kunnanvirastossa, avainta hoitaa Seija Väre. Esitettiin kunnanhallitukselle kirjelmä kahden tien nimen muuttamisesta. Jatkettiin jäsenhankintaa.
HALLITUS
Seuran hallituksen jäsenet, varajäsenet suluissa: Aalto Juhani (Virta Asko), Heikkilä Vesa (Heino Anne), Manninen Liisa (Halme Mirja), Mäntylä Altti (Tarkkio Aarno), Peltoniemi Jorma (Saari Ilmo), Luusalo Anja (Tähkänen Helena), Ranta Anja (Santamäki Laila), Rinne Jorma (Mellanoura Juhani), Silto Osmo (Venho Jouko), sekä Väre Seija (Väre Antti). Seuran puheenjohtajana toimi Lauri Hakosalo ja varapuheenjohtajana kunniapuheenjohtaja Jorma Rinne, sihteerinä Asko Virta, rahastonhoitajana Seija Väre, jäsenasioiden hoitajana Seija Väre, atk-vastaavana Anja Luusalo ja murrevastaavana Antti Väre. Hallitus kokoontui vuoden aikana seitsemän kertaa.
Kevätkokous pidettiin kunnantalolla 23.3.2015. Syyskokous pidettiin Vanha-Heikkilän majatalossa 23.11.2015. Seura tarjosi osallistujille joulupuuron sekahedelmäsopalla ja joulutorttukahvit.
TIEDOTTEET
Vuoden aikana postitettiin yksi jäsentiedote kevätkokouskutsun yhteydessä.
Osallistuttiin Monoviikoille tarinakilpailun muodossa Seija Vären ja Altti Mäntylän johdolla. Merikarvia-viikolla järjestettiin Kalaa ja kulttuuria -tapahtuma, kyläkierros ja kotiseutujuhla. Kalaa ja kulttuuria: Tilaisuudessa kunnantalolla esitelmöi projektitutkija Anni Ruohomäki Merikarvian historia -teoksen valmistusvaiheesta. Emil Lindemanin tauluista oli koottu näyttely. Timo Kankainen lauloi purjealus Fagerin Annasta. Uusmartat huolehtivat pöydän antimista. Kyläkierros: Tällä kertaa kierros suuntautui Kränin ja Jukolannniemen kautta Krookkaan ja sieltä Kuneliin. Matkan eri kohteita esittelivät Lauri Hakosalo, Altti Mäntylä, Maarit Grahn, Veli Viertola, Juhani Mellanoura ja Vesa Heikkilä. Kotiseutujuhla: Juhlapuhujana oli filosofian tohtori Suvianna Seppälä kertoen aiheesta Merikarvia ennen ja tänään valmisteilla olevasta Merikarvian historia-teoksesta. Juontajana toimi Altti Mäntylä. Juhlassa esiintyivät nuorisopuhaltajat, lauluja esittivät Pekka Luoma, Sofia Lindgren ja Helmiina Luoma Maria Lindgrenin säestyksellä, Terhikki Setälä Virpi Työlahden ja Johanna Lemmenrannan kanssa sekä mieslaulajat Seppo Östermannin johdolla. Kanttori Antti Virtalaine soitti Sibeliusta ja Pertti Kangas esitti Antti Vären kirjoittaman murrepakinan. Yhdessä laulettiin Satakunnan laulu. Uusmartat hoitivat kahvituksen. Seuran pöytästandaarit ojensi pj Lauri Hakosalo uudelle huvitusherralle Jouko Ilvoselle ja fil.tri Suvianna Seppälälle. Ilvonen sai lisäksi Ouran Pookin kunniakirjoineen. Timo Kankainen sai ilmaisen kotiseutukierroksen. Anni Ruohomäki ja Antti Virtalaine saivat seuran kotiseutukirjan. Hallituksen kokousten esitelmänpitäjät Jari Kosma ja Anni Ruohomäki saivat pj Lauri Hakosalon ojentaman kirjan Reidallista tekoo ja 25.5. kokousesitelmän pitäjä Lasse Loven sai kirjan Rantahuoneita ja rääkipaatteja, vastalahjaksi saimme kirjan Luonto työmaana. Pyttymakasiini oli auki tarvittaessa sekä Merikarvia-viikolla ja samoin oli kalastusmuseo.
Puheenjohtaja Lauri Hakosalon toimesta järjestettiin kunnanvirastolla karjalaisuus- ja ruotsalaisuusillat.
JÄSENMÄÄRÄ
Seuran jäsenmäärä 31.12.2015 oli 168 henkilöä. Kunniajäseniä ovat 22
huvitusherraa.
Merikarvian Joulu -lehden teosta annettiin 100€ stipendi Lea Blombergille ja Sakari Sipilälle ja Aki Palomäelle 50€ stipendit. Myönnettiin 160€ palkkiota voittajatarinoitsijoille. Koululaiset saivat 100€ stipendeinä. Merikarvia-viikon esiintyjille jaettiin 460€ stipendeinä. FM Laura Tarkkio sai 50€ stipendin esitelmästä ruotsalaisuusillassa.
AVUSTUKSET
Osallistuttiin Pontikkanäyttelyn kustannuksiin 397€.
JOULULEHTI
Merikarvian Joulu -lehti ilmestyi 23. kerran. Lehti tehdään yhdessä Lions Club Merikarvian kanssa. Päätoimittajana toimi Lea Blomberg.
TALOUS
Tilikauden tulos on 175,93€. Seuran varallisuus on tilikauden päättyessä 31.12.2015 yhteensä 19.058,27 €. Joululehden myyntituotto 3500€. Seuran tilit siirretttiin Osuuspankkiin paikallisen Nordean lopetuksen vuoksi jatkaen silti verkkopankkiasiakkuutta.

Merikarvia-seura ry:n hallitus
Päivitetty 27.3.2017 - Tulostettava versio -