Toi­min­ta­ker­to­muk­set

Merikarvia-seura ry

TOIMINTAKERTOMUS 2016

YLEISTÄ

Merikarvia-seura toimi aktiivisesti arvokkaan kotiseututyön laajalla saralla toteuttaen useita projekteja kotikuntamme historiatietojen tallentamiseksi.
Kotiseutuliittoon pidettiin yhteyttä.
Altti Mäntylälle myönnettiin Kotiseutuliiton kultainen ansiomerkki.
Liisa Manninen kutsuttiin seuramme kunniajäseneksi.
Seuran nettisivujen kehittelyä jatkettiin.
Avustettiin Merikarvian historia II valmistumista.
Suunniteltiin kotiseutukorttien ja kotiseutupelin valmistamista myyntiin.
Maankohoamismuistomerkkihanke hyväksyttiin seuran hankkeeksi.
Kalastajain sanakirja -hanketta tuettiin talkoilla ja EU-tuella.
Toteutettiin Sukujen Silta -hanketta Leader-avusteisena.
Päkkenki-teos valmistui myyntiin Jorma Rinteen toimesta.
Tehostettiin jäsenhankintaa kaivaten nuoria mukaan.
Jäsenmaksu oli 10€ jäseneltä ja saman perheen toiselta jäseneltä 5€.

HALLITUS

Seuran hallituksen jäsenet, varajäsenet suluissa: Juhani Aalto (Laura Tarkkio), Vesa Heikkilä 3.10.2016 asti (Pertti Kangas), Helena Tähkänen (Jukka-Pekka Kulosaari), Altti Mäntylä 3.10.2016 asti (Aarno Tarkkio), Ilmo Saari (Jorma Peltoniemi), Anja Ranta (Laila Santamäki), Jorma Rinne (Juhani Mellanoura), Jouko Venho (Osmo Silto), Seija Väre (Antti Väre) ja Asko Virta (Juhani Kotiranta).
Seuran puheenjohtajana toimi Lauri Hakosalo, varapuheenjohtajana kunniapuheenjohtaja Jorma Rinne, sihteerinä Asko Virta, rahastonhoitajana Seija Väre ja arkistonhoitajana Jouko Venho. Hallitus kokoontui vuoden aikana 8 kertaa.

Kevätkokous pidettiin kunnanvirastolla 14.3.2016.
Syyskokous pidettiin Kahvila-konditoria Herkkupuodissa 28.11.2016. Seura tarjosi osallistujille joulupuuron sekahedelmäsopalla ja joulutorttukahvit.

TIEDOTTEET

Vuoden aikana postitettiin yksi jäsentiedote.

Merikarvia-viikko järjestettiin sisältäen tapahtumat ma 4.7. Kalaa ja kulttuuria -ilta, ke 6.7. kyläkierros ja vasta su 28.8. perinteinen kotiseutujuhla.

Kalaa ja kulttuuria: Koulukeskuksessa nautittiin Uusmarttojen kalaherkut ja kuultiin musisointia tietovisalla ja puupytyn kokoamisdemonstraatiolla höystettynä.

Kotiseutukierros: Kyläkierros suuntautui Alakylään kaupunkijunalla ajellen. Matkalla kuultiin paikkahistoriaa ja Kuninkaantien makasiinilla vietettiin kahvittelutauko.

Kotiseutujuhla: Koulukeskuksessa vietettiin ohjelmallinen päiväjuhla kakkukahveineen. Sykähdyttävimmät hetket koettiin kynttilän syttyessä ensimmäisen huvitusherra Heikki Lähteenmäen muistolle ja nimettäessä Sirkka-Liisa Koivuniemi huvitusherraksi.

Kotiseutuviikolla kunnanvirastolla oli Jukka-Pekka Kulosaaren valokuvanäyttely taide-esineineen sekä Mirja Lehtisen muistotaidenäyttely.
Lisäksi kirjastossa oli Säkkijärvi-lehden rollupit esillä ja pyttymuseo avoinna yleisölle.

Järjestettiin kunnanvirastolla erilaisia teemailtoja mm. merimiesilta, karjalaisuusilta ja Sukujen Silta -ilta. Järjestettiin kyykkäilta Noormarkun Karjalaiset ry:n kanssa.
Osallistuttiin Suomi 100 -juhlavuoden toiminnan suunnittelukokoukseen.

JÄSENMÄÄRÄ

Seuran jäsenmäärä 31.12.2016 oli 177 henkilöä. Kunniajäseniä ovat 23 huvitusherraa.

Merikarvia-seuran stipendin 50€ kotiseutuhenkiselle nuorelle sai Jenni Ranta ja Merikarvian Yhteiskoulun seniorien stipendirahasto MYK1951:stä 100€ sai luku- ja taideaineissa menestynyt Amanda Viikilä. Esitelmästipendin 70€ sai Sini Moilanen.
Kotiseutuviikon juhlien esiintyjille annettiin stipendeinä yhteensä 700€.

JOULULEHTI

Merikarvian Joulu -lehti ilmestyi 24. kerran. Lehti tehtiin yhdessä Lions Club Merikarvian kanssa. Päätoimittajana oli Altti Mäntylä.

TALOUS

Tilikauden tulos on -61,53€. Seuran varallisuus oli tilikauden päättyessä 31.12. 2016 20486,71€. Joululehden myyntituotto oli 3000€.

Merikarvia-seura ry:n hallitus

Päivitetty 27.3.2017 - Tulostettava versio -