Toi­min­ta­ker­to­muk­set

Merikarvia-seura ry
TOIMINTAKERTOMUS 2017
YLEISTÄ
Merikarvia-seura toimi aktiivisesti arvokkaan kotiseututyön laajalla saralla toteuttaen useita projekteja kotikuntamme historiatietojen tallentamiseksi.
Kotiseutuliittoon pidettiin yhteyttä.
Seuran nettisivujen kehittelyä jatkettiin.
Alakylän historian infotaulu valmistui seuran ja Alakylän Aktiivien yhteishankkeena.
Avustettiin Merikarvian historia II Kuunarin Kryssi valmistumista ja julkistamista.
Valmistettiin Kotiseutupeli Tiedäks sä myyntiin.
Maankohoamismuistomerkkihanketta jatkettiin.
Toteutettiin Sukujen Silta -hanke Leader-avusteisena.
Tehostettiin jäsenhankintaa kaivaten nuoria mukaan.
Järjestettiin useita kotiseutuiltoja eri teemoilla.
Järjestettiin arvokas Suomi 100 -juhla yhdessä Merikarvian Nuorisoseuran kanssa.
Jäsenmaksu oli 10€ jäseneltä ja saman perheen toiselta jäseneltä 5€.

HALLITUS
Seuran hallituksen jäsenet, varajäsenet suluissa: Juhani Aalto (Laura Tarkkio), Juhani Mellanoura (Pertti Kangas), Helena Tähkänen (Jukka-Pekka Kulosaari), Erkki Vanhatalo (Aarno Tarkkio), Ilmo Saari (Altti Mäntylä), Anja Ranta (Laila Santamäki), Jorma Rinne (Jari Stenroos), Jouko Venho (Anne Kosma), Seija Väre (Antti Väre) ja Asko Virta (Kaisa Saari).
Seuran puheenjohtajana toimi Lauri Hakosalo, varapuheenjohtajana kunniapuheenjohtaja Jorma Rinne, sihteerinä Asko Virta, rahastonhoitajana Seija Väre ja arkistonhoitajana Jouko Venho. Hallitus kokoontui vuoden aikana 9 kertaa.

Kevätkokous pidettiin kunnanvirastolla 20.3.2017.
Syyskokous pidettiin Vanha-Heikkilän majatalossa 7.11.2017. Seura tarjosi osallistujille joulupuuron sekahedelmäsopalla ja joulutorttukahvit.

TIEDOTTEET
Vuoden aikana postitettiin yksi jäsentiedote.

Merikarvia-viikko järjestettiin sisältäen tapahtumat pe 30.6. Pyttymuseon esittely,
ma 3.7. Kalaa ja kulttuuria -ilta, ke 5.7. hautausmaakierros ja la 8.7. perinteinen kotiseutujuhla.

Kalaa ja kulttuuria: Koulukeskuksessa nautittiin Uusmarttojen kalaherkut ja kuultiin musisointia asiaohjelmalla höystettynä. Ensimmäistä kertaa palkittiin Vuoden merikarvialainen kulttuuriteko. Kunniakirjan Merikalastajan sanakirja -projektista saivat Juhani Mellanoura, Juhani Aalto ja Lasse Loven.

Kotiseutukierros: Kyläkierros suuntautui hautausmaalle alkaen kirkosta Hakosalon esitelmällä. Seurakuntatalolla kuultiin Brobergin esitelmä ja juotiin seuran tarjoamat kahvit.

Kotiseutujuhla: Koulukeskuksessa vietettiin ohjelmallinen päiväjuhla kakkukahveineen. Monipuolinen ohjelma sisälsi mm. palkitsemisia ja Petri Tähkäsen valinnan huvitusherraksi.

Kotiseutuviikolla kunnanvirastolla oli Kaisa Känän valokuvanäyttely.

JÄSENMÄÄRÄ
Seuran jäsenmäärä 31.12.2017 oli 187 henkilöä. Kunniajäseniä ovat 24 huvitusherraa.

Merikarvia-seuran stipendin 50€ kotiseutuhenkiselle nuorelle saivat Anri Peltomäki 8A ja yo Ella-Maija Santa. Merikarvian Yhteiskoulun seniorien stipendirahasto MYK 1952:sta 100€ sai Emmi-Kaisa Santa 9A.
Kotiseutuviikon juhlien esiintyjille annettiin stipendeinä yhteensä 550€.

JOULULEHTI
Merikarvian Joulu -lehti ilmestyi 25. kerran. Lehti tehtiin yhdessä Lions Club Merikarvian kanssa. Päätoimittajana oli Altti Mäntylä.

TALOUS
Tilikauden tulos on 4352,33€. Joululehden myyntituotto oli n. 2750€. Seuralle on hankittu mm. dokumenttikamera, tallennuslaitteita, Kaisa Känän taulu ja kovaäänislaitteisto, jotka on kirjattu menoksi hankintavuonna. Taloudellinen iso ponnistus oli Tiedäks sä -pelin painatus. Peleistä myytiin jo yli puolet, joten budjetti
piti. Seuran varallisuus oli tilikauden päättyessä 31.12. 2017 24481,14€.

Merikarvia-seura ry:n hallitus
Päivitetty 28.3.2018 - Tulostettava versio -