Toi­min­ta­ker­to­muk­set

Merikarvia-seura ry
TOIMINTAKERTOMUS 2018

YLEISTÄ
Merikarvia-seura toimi aktiivisesti arvokkaan kotiseututyön laajalla saralla toteuttaen useita projekteja kotikuntamme historiatietojen tallentamiseksi.
Kotiseutuliittoon pidettiin yhteyttä.
Vanhojen valokuvien katselutoimintoja parannettiin ja kuvia taltioidaan edelleen.
Seuran nettisivujen kehittelyä jatkettiin.
Avustettiin Merikarvian historia II Kuunarin Kryssi valmistumista ja julkistamista.
Maankohoamismuistomerkkihanke Krookan Pooki toteutettiin.
Tehostettiin jäsenhankintaa kaivaten nuoria mukaan.
Järjestettiin useita kotiseutuiltoja eri teemoilla.
Aloitettiin valokuvakirjahanke Merikarvia ennen ja tänään osa I.
Pyttymuseon esittelijänä kesällä toimi palkattuna Henri Lindholm.
Jäsenmaksu oli 10€ jäseneltä ja saman perheen toiselta jäseneltä 5€.

HALLITUS
Seuran hallituksen jäsenet, varajäsenet suluissa: Juhani Aalto (Laura Tarkkio), Juhani Mellanoura (Pertti Kangas), Helena Tähkänen (Jukka-Pekka Kulosaari), Erkki Vanhatalo (Aarno Tarkkio), Ilmo Saari (Altti Mäntylä), Anja Ranta (Laila Santamäki), Jorma Rinne (Jari Stenroos), Jouko Venho (Anne Kosma), Seija Väre (Antti Väre) ja Asko Virta (Kaisa Saari).
Seuran puheenjohtajana toimi Lauri Hakosalo, varapuheenjohtajana
kunniapuheenjohtaja Jorma Rinne, sihteerinä Asko Virta, rahastonhoitajana Seija Väre ja arkistonhoitajana Jouko Venho. Hallitus kokoontui vuoden aikana 6 kertaa.

Kevätkokous pidettiin kunnanvirastolla 26.3.2018.
Syyskokous pidettiin Vanha-Heikkilän majatalossa 19.11.2018. Seura tarjosi
osallistujille joulupuuron sekahedelmäsopalla ja joulutorttukahvit.

TIEDOTTEET
Vuoden aikana postitettiin yksi jäsentiedote.

Merikarvia-viikko järjestettiin sisältäen tapahtumat ma 2.7. Kalaa ja kulttuuria -ilta,
ke 4.7. kotiseutukierros ja la 7.7. perinteinen kotiseutujuhla.

Kalaa ja kulttuuria: Koulukeskuksessa nautittiin Uusmarttojen kalaherkut ja kuultiin musisointia asiaohjelmalla höystettynä. Tilaisuudessa palkittiin Vuodenmerikarvialainen kulttuuriteko. Kunniakirjan teoksesta Kuunarin Kryssi saivat Anni Sivula, Suvianna Seppälä, Riina Haanpää ja Anna Ruohomäki.
Kotiseutukierros: Kyläkierros suuntautui Kuvaskankaalle urheilukentälle ja sieltä Kuvaskankaan kylätalolle, jossa oli esillä Auli O`Rourken ja Eila Kivilahden käsitöitä ja maalauksia. Kierros jatkui Kotonevan turvesuolle ja Riispyyn kautta paluu.
Kotiseutujuhla: Koulukeskuksessa vietettiin 25-vuotispäiväjuhla kakkukahveineen.
Monipuolinen ohjelma sisälsi mm. Kotiseutuliiton valtuuston varapuheenjohtaja Teppo Ylitalon puheen, erilaisia palkitsemisia ja Maria Lindgrenin valinnan vuoden Huvitusherraksi.
Kotiseutuviikolla Pyttymuseo oli auki useana päivänä.

JÄSENMÄÄRÄ
Seuran jäsenmäärä 31.12.2018 oli 161 henkilöä. Kunniajäseniä ovat 26 huvitusherraa.

Merikarvia-seuran stipendin 50€ kotiseutuhenkiselle nuorelle saivat Maarit Nurmi ja Mia Tarkkio. Merikarvian Yhteiskoulun seniorien stipendirahasto MYK 1952:sta 100€ sai Anri Peltoniemi.
Kotiseutuviikon juhlien esiintyjille annettiin stipendit seuraavasti: Siiri Ojamo, Sofia Ojamo ja Jukka Vanhatalo 50€, Anniina Mansikka ja Timo Kankainen 100€.
Merikarvian Joulu -lehden oppilaskirjoitelmien parhaille jaettiin 25€ stipendit. Saajat olivat Iiro Mäenpää, Sanni Riihiaho, Milla Sällilä, Elmeri Luoma, Leevi Hurtola, Erika Kaura-Aho ja Antti-Oskari Tähkänen.

JOULULEHTI
Merikarvian Joulu -lehti ilmestyi 26. kerran. Lehti tehtiin yhdessä Lions Club Merikarvian kanssa. Päätoimittajana oli Altti Mäntylä.

TALOUS
Joululehden myyntituotto oli 2050€. Seuran varallisuus oli tilikauden päättyessä 8170,91€.

Merikarvia-seura ry:n hallitus
Päivitetty 29.3.2019 - Tulostettava versio -