Tämä sivu on tulostettu Merikarvia-seura ry:n internetsivuilta. tiistaina 25.1.2022 klo 23:10Etusivu > Ajankohtaista > Puheenjohtaja Lauri Hakosalon palsta > Hyvät kotiseututyön ystävät!

Hyvät kotiseututyön ystävät!

Teksti ja kuva Lauri Hakosalo
Upea lämmin ja kuiva kesä lähestyy loppuaan.

Syksy myrskyineen ja sateineen tätä kirjoittaessani alkaa olla arkipäivää. Syksyn sato tavallisen kotikasvattajan laariin kuivasta kesästä huolimatta on ollut melko hyvä. Herukkaa, mustikkaa, omenia ja puolukkaa on sittenkin saatu kohtuudella talteen talven varalta. Kohta katsastan sienitilanteen. Odotan saavani maistiksi suppilovahveroa.

Merikarvia seuralle vuosi 2018 on ollut onnistuneen mielenkiintoinen. Kiitos jo heti alkuun Teille jokaiselle, jotka olette olleet mukana tärkeässä kotiseututyössä! On ollut ilo nähdä teitä eri tilaisuuksissamme. Mukana on ollut perinteistä toimintaa, mutta jotain uutta ilmettä toki olemme onnistuneet luomaan. Seuran hallitusväki ottaa mielellään teiltä uusia avauksia ja ehdotuksia, jotta osaamme tehdä kotiseututyö-
tä entistä paremmin. Kaikki olette tervetulleita ensi vuoden aikana mukaan toimintaamme. Ovet ovat olleet ja ovat teille jokaiselle auki jo 25 vuoden ajan, niin nuorelle kuin varttuneimmille

Perinteisessä kotiseutujuhlassa valitsimme uudeksi huvitusherraksi musiikinopettaja MariaLindgrenin. Tänä vuonna seuramme huomioi Merikarvian historian toisen osan valmistaneita yliopistotutkijoita Vuoden kotiseututekona.

Kauan odotettua 1900 luvun historiaa on nyt alettu kertoa. Toisaalta heti totean, että Merikarvia-seurallekin on jäänyt vielä omia tutkimushankkeita jäljelle, mikä on ilahduttavaa.

Kun urheilu on aina ollut minulle sydäntä lähellä, niin lupaan: seuramme verkkosivuilla tullaan kertomaan merikarvialaisesta urheilusta kuvineen runsaasti. Kirjoittakaa tekin siitä meille valmiita juttuja julkaistavaksi.
Lauri ja uusi huvitusherra Maria Lindgren
Seuramme on jatkanut hyvää yhteistyötä Selkämeren ystävien ja MEKA TV:n kanssa, suuret kiitokset Lasse Love ́nille ja Ari Impolalle.

Sata saaren rantaa on uusin lukuelämys ja tietopaketti, josta suuri ansio lankeaa Merikarvian omalle osaajalle Juhani Mellanouralle.

On ollut hienoa todeta Alakylän, Riispyyn ja Lauttijärven kylien tulon kotiseututoimintaa siten mukaan, että näissä kaikissa kylissä on nyt oma kylän historiaa kuvaava historiataulu. Seura toivoo ja mielellään auttaa uusien kylätaulujen ilmestymistä.

Seuran mielenkiintoisin tehtävä koko vuoden ajan on ollut ja tätä kirjoittaessani ei vielä ole lopullisesti saatu maaliin: Maankohoamismuistomerkki, totta kai se muistuttaa Merikarvian maaperän kohoamista jääkauden painolastin keventyessä kotomaisemman alati muuttuvasta maisemasta. Meri pakenee kohti Hiidensillan matalikkoa ja sen tuloa pintaan... Uusi huvila-asutus syntyy Ouran saariston taakse ja monet nykyiset rantatontit muuttuvat metsätonteiksi...

Ensi vuonna, niin toivon, että saamme katella uutta kotiseutuaiheista teosta, kuvallista kotiseutukirjaa, Merikarvia ennen ja tänään...

Seura ei voi toimia ilman teitä lukuisia kotiseutuharrastajia. Toivon, että jaksatte yhdessä seuran hallituksen kanssa olla aktiivisesti mukana myös vuonna 2019. On hienoa, että meillä on ollut jo vuodesta 1940 lukien oma pitäjälehti ja nyt Merikarvia-lehti tallentamassa kotiseutuaiheisilla jutuillaan Merikarvian entisyyttä ja tätä päivää.

Hyvää Joulun aikaa ja kohti uutta tarmokasta vuotta 2019 toivottelee
Lauri Hakosalo, seuran pj.
Sivuston toteutus: Hakosalo Innovations OyLisätietoa evästekäytännöstä