Tämä sivu on tulostettu Merikarvia-seura ry:n internetsivuilta. maanantaina 21.6.2021 klo 4:40Etusivu > Perinnetarinoita ja runoja > Jukka Uusitalon tarinat > Sairaskertomus

Sairaskertomus

Joitakin vuosia siten tulin Merikarvialle Ollin ja Erkin kanssa. Tarkoituksena oli valaa Ouran mökille peruspilarit. Ensiksi kävimme syömässä Kaffee-pookissa. Söin mahallisen hyvää makkarakeittoa. Sitten haimme Aaltosen Jaakolta lainaksi betonimyllyn ja lisäksi haimme Kivilahdelta sementtiä. Lastasimme tavarat pattiin ja ajoimme Ouraan. Kun saimme tavarat purettua, iski minuun kova rintakipu. Ei auttanut muu kuin tulla maihin ja kutsua ampulanssi. Pelkäsin tietenkin sydänkohtausta. Porissa sitten tutkittiin ja hoidettiin yön yli. Todettiin, että kysymyksessä on ruokatorvi perännen rintakipu, ei sydänvaiva. Minut lähetettiin taksilla Hämeenlinnaan. Tästä kyytistä maksoin vain pienen omavastuun. Kyllä sairaanhoito Suomessa on hienosti järjestetty, mutta kyllä se myös yhteiskunnalle maksaa, mutta veroilla se hoituu.
Tulin Merikarvialle parin viikon jälkeen ja menin tapaamaan Pirkkoa ja Esaa. Kun menin Kalkuttaalle tervehtimään Esaa, totesi Esa minut nähdessään: ” No voihan helvetti, siinäkö sä ny olet ja meillä on sovittu seppelekimppakin jo valmiiksi”. Näin minut toivotettiin takaisin elävien kirjoihin.
Terveisiä Hämeenlinnasta
Jukka Uusitalo
Kirjoittaja on vieläkin elossa

Sivuston toteutus: Hakosalo Innovations OyLisätietoa evästekäytännöstä