Ajankohtaista
Kotiseutujuhla Merikarvian kunnanvirastolla
Maankohoamismerkin vihkiäiset Krookassa 1.8.2020
Krookan pooki -maankohoamismuistomerkki valmistui
Kotiseutuvisa kunnanvirastolla
Tarinallinen kuvateos suunnitteilla.
Puheenjohtaja Lauri Hakosalon palsta...
Sukujen silta -hanke...
Alakylän historiataulu
Hanki kotiseutukirjallisuutta
Kyykkää Merikarvialla
Ajankohtaista > Tarinallinen kuvateos suunnitteilla.

Tarinallinen kuvateos suunnitteilla.

Tarinallinen kuvateos suunnitteilla

Merikarvia-seura suunnittelee kotiseutukirjaa paikkakuntamme arvorakennuksista ja niihin liittyvistä tarinoista sekä talojen asukkaiden henkilöhistoriasta.

Teoksen toteuttamista varten on valittu seuran jäsenistä toimikunta, jota johtaa seuran puheenjohtaja Lauri Hakosalo ja jäseniksi ovat valitut Jorma Rinne, Pirkko Liutala, Anja Ranta, Jouko Venho, Anna-Leena Viertomaa ja Petri Hakosalo, joka kuvaa kirjaan tulevat kohteet ja henkilöt. Toimikunta voi tarpeen siihen ilmennettyä täydentää toimikuntaansa.

Teos tulisi olemaan noin 125 -sivuinen tietokirja Merikarviasta ennen ja tänään, josta voisi tietoa hakea matkailijat, kesäasukkaat, entiset muualla asuvat merikarvialaiset ja luonnollisesti kaikki täällä vakinaisesti asuvat. Pyrimme esittelemään koko kunnan kattavalla otoksella.Teoksen ajattelemme valmistuvat vuoden 2019 joulumarkkinoille, sillä teoksella seuramme pyrkii myös kartuttamaan toimintarahaa eri hankkeillemme.

Kirjaan pyritään löytämään kelpo otos mielenkiintoisia kohteita, joiden ulkokuori ja mennyt historia kiehtovat lukijoita. Erityisesti kohteiden tarinat ha henkilöhistoriat yritetään kartoittaa lukijalle tutuksi. Tekijät toivovat saavansa rakennusten omistajat mukaan, jotta esiin saadaan sopivassa määrin uutta vielä piilossa olevaa suurta yleisöä kiinnostavaa aineistoa, jota myös kuntamme matkailijoiden oppaat voivat hyödyntää omassa työssään.

Kirjassa tulee olemaan paljon kuvia eri vuosikymmeniltä, mutta myös nykyajassa olevia kuvia. Näin katsoja voi verrata, miten lähiympäristö on muuttunut vuosien aikana. Samoin kuvat pyritään ottamaan neljän vuodenajan ajatuksin. Jatkossa työryhmä ottaa vastaan lukijoiden ideoita, jotta teos saadaan kuvastamaan tavoiteltavaa aihepiiriä

Muutamia arvorakennuksia ja niiden historiaa tulee teoksessa olemaan. Ahlströmin molemmat kansakoulut, Ylikylässä sijainnut jo purettu koulu ja Haminaholmassa ollut koulu tulevat teokseen. Samoin Kasalan ruotsinkielinen kansakoulu on yksi kohde. Samoin muutama saha ja pyttytehdas siellä on. Kouhin entinen suulirakennus, nykyinen Rantakahvio myös kuvataan eri vaiheistaan.

Kränistä yhteiskoululle aikoinaan johtava riippusilta ja itse yhteiskoulu kuvataan kirjassa. Lauttijärven Lukon urheilukenttä ja Trolssin urheilukenttä löytyy kirjasta. Köörtilän Kirin kylätalo, Impivaaran rakennukset, Kulosaaren majatalo kuuluvat kohteisiin. Krookan kauppala sekä Krookanlahden proomut tulevat kerrotuiksi, samoin eräät merikarvialaiset persoonat kuten Johanssonin Sakari, Impivaaran Herra, Merimaan Aino, Myllyrinteen Väinö, Siktus Suvanto ja ehkäpä Jokkerikin jo pääsee kirjan sivuille.

Virpolasta 21.3.2018
Lauri Hakosalo
Merikarvia-seuran puheenjohtaja

Päivitetty 24.4.2018 - Tulostettava versio -
 
 
Sivuston toteutus: Hakosalo Innovations OyLisätietoa evästekäytännöstä