Seura
Myytäviä tuotteita
Seura > Menneet tapahtumat ja hankkeet > Kylä talulut > Alakylän historiataulu

Alakylän historiataulu

Merikarvia-seuran ja Alakylän Aktiivien yhteishanke toteutui mallikkaasti.
ALAKYLÄN HISTORIATAULU
Kuninkaantie 79
Perimätietona suvussa ja kylällä kulkeneista Merikarvian Alakylän ja Kuninkaanmäen historiaan liittyvistä tarinoista pystytettiin historiataulu Alakylään Kuninkaanmäen aittojen yhteyteen.
Avajaisissa 14.6.2017 eläydyttiin uudelleen Ruotsin kuningas Kustaa II Aadolfin vierailuun kuten v. 1614 on tapahtunut kuninkaan vieraillessa mäellä ollessaan matkalla Tukholmasta Turkuun. Matkan hän teki seurueineen ratsain Pohjanlahden ympäri.
Historiataulun suunnittelutyön ja rakentamisen tekivät Alakylän Aktiivit ja Merikarvia-Seura ry .
Taululla on esillä kolme näyttelykohdetta:
• Suurennettu kopio naivistisesta Alakylän, ent. Alakarvian kylän maisemapiirroksesta, joka kuvaa kylän tilannetta ja rakennuksia 1900-luvun alussa. Kuvaa tarkastellessa voi havaita mitä rakennuksia nykyisin puuttuu maisemasta ja missä tie kulkee nyt. Kuvassa olevat rakennukset on numeroitu ja nimetty.
• Perimätieto-ikkuna, johon kerättiin perimätietona kulkeneet tiedot tapahtumista Kuninkaanmäellä vuosisatojen saatossa mm. mistä Kuninkaanmäki on saanut nimensä jne.
• Kolmas ikkuna nimettiin Vaihtuvaksi näyttelyksi, jossa on sanomalehti-uutisia noin sadan vuoden takaa Alakylästä ja Merikarvialta. Vaihtuvan näyttelyn uutiset vaihdetaan n. kerran kuukaudessa. Itsenäisyyspäivän seudussa ja joulunaikaan on oma teemansa historiauutisten ikkunassa.
• Myöhemmin lisättiin myös englanninkielinen lyhyt selostus siitä mistä nämä ns historiaikkunat kertovat.
• Historiataululla on vieraskirja, johon paikalla poikkeavien toivotaan kirjoittavan vierailustaan.
• Tervetuloa Alakylän historiataululle kokemaan: ”Mitä mennyt aika puhuu meille!”

Kuvia taulun julkistamistilaisuudesta 14.6.2017

Päivitetty 24.4.2022 - Tulostettava versio -